GÖBEK YAĞLARINI ERİTMEK İSTİYORSAN BU 5 YİYECEĞİ UNUT

Aynaya baktığında kendine hayran olmak istemez misin?

 
blogtest.jpeg
 

Yağlarından kurtulmak istiyorsan her şeyin başı iyi bir beslenme planı… Az ve öz yemek dışında o göbekten kurtulma şansın yok. Bir de asla elini sürmemen gereken gıdalar var…

Bu yazıyı okuduğuna göre en az bir miktar göbeğin olmalı, ya da onca uğraşıp erittiğin yağları yeniden can simidine toplamayı asla istemiyor olmalısın. Her iki durumda da yalnız değilsin. Gece 10'dan sonra kebap ve dürümden başka yiyecek şeyin bulunmadığı bir ülkenin vatandaşı olarak senin de karnının etrafında minik bir utanç halkası, belinin iki yanında ele gelen tutamaçlar olması muhtemel.

Hiç aynaya bakıp da vücudunu aşırı seksi bulduğun oldu mu? İşte bu yiyecekleri hayatından çıkardığında, iyi ve gerçek gıdalarla beslendiğinde, bir de egzersizlerini tam yaptığında kendine hayran olmanın ne demek olduğunu anlayabilirsin…

O göbek gidene kadar aşağıdakileri ya hayatından tamamen çıkarıyor, ya da minimuma indiriyorsun, anlaştık mı?

 
blog1.jpeg
 

1. Rafine Un

Rafine un, malum üç ölümcül beyazdan birisi. Beyaz pirinç, beyaz ekmek, normal makarna… Hepsi içeriğinde rafine edilmiş un özelliği barındırıyor. Rafine olmayanlar, yani tam buğday, kabuklu pirinç, kinoa gibileri her zaman çok daha sağlıklı. Pennsylvania Eyalet Üniversitesi araştırmacıları meyve, sebze, az yağlı süt ürünlerinden oluşan sağlıklı bir beslenme planının yanı sıra tam buğday tüketenlerin, aynı diyeti sürdürüp de rafine un tüketenlere göre karın bölgesinde daha fazla yağ kaybettiğini keşfettiler.

 

 
blog2.jpeg
 

2. Patates Ürünleri

Hey, patatesin dünyadaki en lezzetli şeylerden biri olduğunu biliyoruz. Seni bu büyük lezzetten ömür boyu mahrum etme derdimiz yok, FitWell’in menülerinde de zaman zaman sağlıklı ölçülerde patatesle karşılaşacaksın. Ancak, kızarmış patates, patates cipsi gibi ürünlere bizim dünyamızda yer yok. İngiltere’de 20 yıl boyunca 120.000 kadın ve erkekle yapılan bir çalışma var, her dört senede bir, katılımcıları test etmişler ve her seferinde ortalama 1,5 kilo aldıklarını görmüşler. Çalışma sonucunda neredeyse 8 kilo fazla gelmiş her biri. Kilo almalarının başlıca sebebi hangi yiyecekti dersin? Tabii ki balığın yanında kiloyla götürdükleri patates cipsleri ve kızartmalar.

 
blog3.jpeg
 

3. Kırmızı ve işlenmiş etler

Yukarıdaki çalışmanın bir başka bulgusu da kırmızı ve işlenmiş et yiyenlerin her yıl fazladan yarım kiloyu hanelerine kattıkları. American Journal of Clinical Nutrition’da yayımlanan bir başka çalışmada 370.000 kişiyle çalışıldı ve günde ufak bir biftek yiyenlerin 5 yılda fazladan ortalama 2,5 kilo aldıkları gözlemlendi.

 
blog4.jpeg
 

4. Donmuş gıdalar

Meşgul insanların, öğrencilerin, çok çocuklu annelerin ya da bekar erkeklerin sıkışık ya da tembel günlerde çare olarak başvurduğu yiyeceklerdir, donmuş gıdalar. Dondurulmuş pizza, hazır dondurma gibi gıdaların içeriğinde bol miktarda trans yağ bulunabiliyor. Trans yağın neden kötü olduğunu bir örnekle anlatalım: Wake Forest Üniversitesi, maymunlara iki tür diyet uyguladı. Bir grup trans yağ tüketirken diğer grup doymamış yağlı gıdalarla beslendi.

Sonuç: Trans yağ tüketenler 6 sene içinde vücut ağırlıklarını % 7.2 oranında arttırırken diğerleri yalnızca %1.8 ağırlaştı. Trans yağlar yalnızca vücutta fazla yağ depolanmasına yol açmıyor, aynı zamanda vücudun diğer bölgelerinde yağın karın bölgesine taşınmasına da neden oluyor. Gerçekten basenlerindeki yağları göbeğine yapıştırmak istemiyorsan, aldığın donmuş gıdaların etiketlerini çok iyi okumalısın, ya da daha iyisi, hiç almamalısın.

 
blog5.jpeg
 

5. Diyet İçecekler

Birisi sıfır kalori mi dedi? Keşke metabolizmanın yağ depolamasını sağlayan şey yalnızca kalori olsaydı. O zaman yeryüzünde bin çeşit diyet değil, yalnızca kalori diyeti olurdu. Tüm diyetlerin arasında kalori hesabı yapmak yine de en doğrusu, en genel geçerli olanı. Ancak sakarin, aspartam ve sukraloz gibi yapay tatlandırıcıların insülin direnci ve glukoz intoleransına yol açtığı biliniyor. Bu ikisi de kolayca kilo almaya sebep oluyor. Ayrıca aspartamın beyin için de zararlı olduğu biliniyor.